Cégbemutató:

Mindennapi kenyér a cukorbetegeknek és a fogyni kívánóknak
A Gabonatermesztési Kutató Kht. És a Novoback Kft. Szabadalmaként kifejlesztett új diabetikus kenyér kizárólag természetes anyagokból készült, korpás összetevőt nem tartalmaz, ízletes, folyamatosan, jó étvággyal fogyasztható.
A termék szénhidráttartalma 30 %-kal alacsonyabb a normál pékárukhoz viszonyítva. Olyan összetevő található bennük, amely csökkenti a táplálék felszívódását, ezért használható fogyókúrázók étrendjében is. Diétás pékárunkból a beállított normál termékek másfélszeresének elfogyasztása esetén az étkezés után l órával mért vércukorszint 28 %-kal alacsonyabb, mint a szokásos termékek megengedett mennyiségének elfogyasztásakor. A továbbiakban a vércukorszint folyamatosan csökken,.
A szénhidrát csökkentést búzafehérje bevitelével oldottuk meg, tehát a termékek nem tartalmaznak hozzáadott korpát.
A termékben maradó szénhidrát egy bizonyos részét lecseréltük guar liszttel, amely egy Indiában és Pakisztánban termő babféleség magjából készült természetes anyag.
Lényeges tulajdonsága, hogy igen gyenge az emészthetősége és rendkívül nagy a vízmegkötő képessége, ezeken alapszik az élettani hatása is.
Minden szilárd és folyékony táplálékkal, mellyel együtt fogyasztjuk, gélt képez, és egy részét nem engedi felszívódni.
Ez a felszívódás gátlás nem csak a szénhidrátokra terjed ki. Ezzel magyarázható a másik lényeges tulajdonsága, a fogyasztó hatás. Aki fogyni szeretne, minden étkezéshez fogyasszon a diabetikus kenyérből. A cukorbetegeknek is ajánlatos úgy beosztani a szénhidrát napi mennyiségét, hogy minden étkezésnél beleférjen valamennyi diabetikus kenyér fogyasztása. Mindkét tulajdonság csak úgy érvényesül, ha a termékeket folyamatosan használjuk a táplálkozásunkban, mivel a hatóanyag folyamatosan kiürül a szervezetből. Minden erőteljes fogyókúra nélkül, természetes táplálkozás mellett, mintegy három hónap alatt 8-10 kiló testsúlycsökkenés érhető el, amit követően kialakul egy egyensúly. Természetesen mindez csak a folyamatos kenyér használata esetén várható.
A terméknek egy nem előnyös tulajdonsága van, mégpedig, hogy kissé nehezen rágható, de ezt a táplálkozás folyamatában elfogyasztott folyadékkal szinte teljesen ki lehet küszöbölni. A folyadék fogyasztása egyébként is ajánlott a nagy folyadék megkötő képesség miatt, ennek következtében hosszú ideig a jóllakottság érzését is kelti. A terméket lehetőleg légmentesen hűtőszekrényben tároljuk, vagy fagyasszuk le. Csak ki kell venni a kenyeret a fagyasztóból, és természetesen kiengedni hagyni. A kenyeret célszerű felszelni fagyasztás előtt, így adagolható. Nagyon jól lehet pirítani, /kis ideig kell / finom melegszendvicsnek, olajban sült kenyérként, bundás kenyérnek.


D I A B E T I K U S K E N Y É R
Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: víz, búzaliszt ( BL 55 ), vitális glutén, rozsliszt ( RL-90 ), stabilizátor ( E 412 ), só, élesztő, szárított kovász és antioxidáns ( E 300 ) .
Gyártja: Jarábik és Társa Kft. 2220 Vecsés Bethlen u. 13 / a. Telefon: 06 29 350-634
100 g. kenyér tartalma: energia 948 kJ/226 kcal, fehérje 16,8 g., szénhidrát 37,2 g., zsír 0,8 g.

A kenyeret a Szegedi Gabonakutató KHT. közreműködésével cukorbetegek részére fejlesztették ki. A terméket a Szegedi Kórház és a Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikáján a cukorbetegek körében tesztelték. A diabetikus kenyér a vércukorszint alakulását kedvezően befolyásolhatja.
C U K O R B E T E G EK , F O G Y N I K Í V Á N Ó K R É S Z É R E A J Á N L J U K !Cégkategória:
gyártó, termelő, feldolgozó
szolgáltató
nagykereskedés
kiskereskedés

Tevékenységi kör, címszó:
gravírozás pékáru
pékség, sütöde reklámgrafika
reklámtárgy